Accenture

Accenture is een wereldwijd adviesbureau met kantoren in 120 landen en in totaal meer dan 375.000 werknemers. Accenture biedt een uitgebreid aanbod van diensten en oplossingen aan op het vlak van strategie consulting, digital, technologie en innovatie en operations. In Nederland doen ze dit vanuit kantoren in Amsterdam, Almere, Eindhoven en Heerlen.

Accenture en De Kleine Consultant

Accenture ondersteunt De Kleine Consultant door middel van het geven van een jaarlijkse training. Afgelopen jaar stond de training in het teken van 'Design Thinking', maar dat was zeker niet het enige onderwerp dat besproken werd.

Na een lekkere lunch waarbij we alvast kennis konden maken met Accenture werknemers, zijn we de training met een uitgebreide introductie over Accenture en hun organisatiestructuur. Erg leuk was dat deze introductie gegeven werd door DKC alumni. Zij konden daarbij meteen vertellen hoe hun ervaring bij DKC ze geholpen heeft in de eerste weken bij Accenture. Als laatste onderdeel van de introductie kwam een collega vertellen over duurzaamheid, wat ook binnen Accenture een veel besproken onderwerp is.

Na de introductie zijn we met de hele groep naar het Innovation Lab vertrokken. Dit is een ruimte waarin workshops gegeven worden om tot innovatieve ideeën te komen of om juist te ontdekken met wat voor innovatieve disruptors bedrijven te maken kunnen krijgen. In groepjes bekeken we een aantal innovaties waarvan het mogelijk is dat ze de komende jaren werkelijkheid zullen worden. Ieder team mocht beslissen welke innovaties ze het meest waarschijnlijk vonden om plaats te laten vinden, en die ze zelf ook graag zouden gebruiken. Dit gaf een interessante discussie over alles wat mogelijk is en of we dat ook wel allemaal moeten willen.

In het laatste onderdeel gingen we aan de slag met Design Thinking. Tijdens dit onderdeel kwamen we erachter dat creativiteit erg goed op te wekken is door de Design Thinking manier van werken te volgen. Door middel van een gestructureerd proces waarbij het team steeds een andere rol aannam en naar elkaars ideeën keek, ontstond er een divers scala aan mogelijke oplossingen voor de case die gegeven werd. Een erg praktische tool die we zeker ook bij onze projecten toe kunnen passen.

Deze succesvolle en leerzame dag is afgesloten met een gezellige borrel waar iedereen nog meer de kans had om Accenture consultants te leren kennen en mensen van andere vestigingen te spreken.