Kearney

Onze hoofdpartner, Kearney is één van de grote strategiehuizen uit de Verenigde Staten. Net na onze oprichting werd onze eerste partner Quintel overgenomen door Kearney. We waren dan ook erg blij dat ook dit groot, Amerikaans kantoor toen al veel potentie zag in onze organisatie en het hoofdpartnerschap overnam. Momenteel steunt Kearney de organisatie op allerlei vlakken, van inhoudelijke coaching voor onze projecten tot veelzijdige opleiding voor onze project managers. We zijn dan ook trots op onze hoofdpartner! 

Kearney en De Kleine Consultant

Als hoofdpartner werkt Kearney nauw samen met De Kleine Consultant, wat zich uit in een aantal vormen:

  • Coaching van onze projectteams, voor sturing en inhoudelijke begeleiding
  • Blue Team sessies waarin het advies aangescherpt wordt door consultants uit elk niveau van hun organisatie
  • De ontwikkeling van onze project managers door een pm-training elke ronde
  • Een case competitie om samen met Kearney een goede organisatie te helpen

Inhoudelijke en procesmatige begeleiding

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van ons partnerschap: coaching. Elke projectronde levert Kearney 5 coaches voor DKC-projecten. Deze coach begeleidt de project manager van het project om tot een gedegen advies te komen, op zo'n manier dat het team er het maximale van leert. Daarmee draagt een coach enorm bij aan de waarde die wij leveren aan zowel de klant als onze consultants. Voor de coach is het een prachtige manier om laagdrempelig in contact te komen met onze studenten en om alvast ervaring op te doen met het begeleiden van een team.

Wat doet een coach?

  • Inhoudelijk en procesmatig begeleiden. Dat wil zeggen dat in elk contact met de coach, deze meedenkt over hoe we het advies beter kunnen maken of sterker kunnen onderbouwen.
  • Door wekelijks contact te houden met de project manager lukt het om die begeleiden te bieden. Elke week bellen de project manager en de coach om de voortgang van afgelopen week en de plannen voor de komende week door te spreken.
  • Drie keer per projectronde komt het gehele team langs bij Kearney. Daar hebben ze (naast een rondleiding op kantoor) alle tijd om met de coach het project door te spreken. Zo'n fysieke meeting van langere duur maakt het mogelijk om echt even samen de diepte in te duiken.
Mathieu (Kearney consultant en oud Kleine Co) geeft de PM-training op onze nationale dag in 2018
Mathieu (Kearney consultant en oud Kleine Co) geeft de PM-training op onze nationale dag in 2018

De ontwikkeling van project managers

Kearney verzorgt 3 keer per jaar de training voor onze project managers. Als spin in het web tussen de klant, het team, de stad en de coach zijn de project managers cruciaal in het succes van De Kleine Consultant. Niet gek dat we dan ook onze hoofdpartner vragen om hen te trainen. 

In deze training duikt  Kearney dieper in op de verschillende uitdagingen die je als project manager tegenkomt. Je kan bijvoorbeeld denken aan het motiveren van je team of de omgang van de verschillende typen klanten. Door het gebruik van diverse spelelementen in de training laten ze ons zien hoe het is om bijvoorbeeld 'in het donker te tasten' om vervolgens te kunnen kijken naar hoe je richting het team communiceert. 

Kearney gaf ruimte aan de PM's om al hun mogelijke obstakels/leerdoelen op tafel te gooien en uitgebreid de tijd nemen om deze te behandelen

Blue Teams

Een uniek concept en veel gebruikt door Kearney binnen hun eigen projecten zijn de Blue Teams. Een sessie waarin een grote groep consultants van elk niveau van de organisatie komt meedenken over een specifieke uitdaging van 1 team. Als de projecten goed gestart zijn vindt er zo'n Blue Team sessie plaats op het kantoor van Kearney voor de projecten die door hen gecoacht worden. Onze consultants presenteren hun project en uitdaging en gaan vervolgens het gesprek aan met de consultants, managers, principals en partners van Kearney. Het blijkt keer op keer erg leerzaam om eens kritisch ondervraagd te worden door een partner, welke vaak jaren ervaring heeft in een bepaalde industrie. Consultants kunnen na een Blue Team sessie dan ook vaak vol aan de gang om het advies weer een niveau hoger te brengen. 

Consultants van Kearney met de deelnemers aan de case competitie
Consultants van Kearney met de deelnemers aan de case competitie

Een case competitie voor NOC*NSF

Afgelopen jaar is de samenwerking tussen ons versterkt met een nieuw evenement, een case competitie. Elke vestiging vaardigde een team af welke streed tegen de teams uit de andere steden. De wedstrijd? Een vraagstuk van topsportcentrum en hotel- en congrescentruem Papendal, van NOC*NSF. In samenwerking met Kearney coaches storten de teams zich op vraagstukken van NOC*NSF over hun sportcentrum en hotel- en congrescentrum. Elk team had 3 doelen:

  1. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Papendal en daarmee de topsport in Nederland
  2. Kearney beter leren kennen!
  3. Winnen van de competitie

De eerste twee doelen werden door elk team gehaald door intensief en direct samen te werken met ervaren consultants van Kearney. Zo leerden we hen goed kennen en verzekerden we NOC*NSF van gedegen advies. Alleen de vestiging in Utrecht mocht zich prijzen voor het bereiken van alledrie de doelen. 

Over Kearney

Een toonaangevend internationale management consultant met kantoren in meer dan 40 landen. Sinds 1926 zijn ze vertrouwde adviseurs aan 's werelds meest vooraanstaande organisaties. Kearney is een vennootschap van partners, welke samen hun klanten helpen bij het bereiken van onmiddelijke impact en langdurig voordeel op hun meest kritieke vraagstukken. 

Our success as consultants will depend on the essential rightness of the advice we give and our capacity for convincing those in authority that it is good.