Boston Consulting Group

The Boston Consulting Group werd in 2016 onze eerste coachingpartner naast onze hoofdpartner doordat A.T. Kearney het na onze imense groei niet meer aan kon om alle projecten te coachen. We zijn BCG dan ook enorm dankbaar dat ze als eerste de stap gemaakt hebben van trainingspartner naar coachingpartner. Dit doen ze sindsdien met veel enthousiasme.

BCG en De Kleine Consultant

Als coachingspartner werkt Boston Consulting Group veel samen met De Kleine Consultant. Waar het eerst vooral DKC alumni werkzaam bij BCG waren die graag een project begeleiden, zijn het nu ook BCG'ers die tijdens hun studie nog niet met ons bekend waren. Het is voor de teams fantastisch om zulke enthousiaste coaches te hebben die graag hun eigen ervaringen delen!

Training 'Effectieve Communicatie'

Effectief communiceren is een belangrijke vaardigheid voor consultants. Het is belangrijk dat de klant begrijpt wat je bedoelt om je advies goed over te laten komen. Maar ook in het verzamelen van data is het erg belangrijk, soms is de enige manier om aan informatie te komen namelijk het afnemen van interviews. 

BCG heeft voor De Kleine Consultant een op maat gemaakte training gegeven waar we eerst een aantal theoretische aspecten en typische klant-consultant conflicten doorgenomen hebben. Daarna hebben we in kleine groepjes rollenspellen met consultants van BCG gedaan om onze opgedane kennis direct in de praktijk te brengen. Dit bleek niet altijd even gemakkelijke maar daarom des te leerzaam!

Daarna hebben we natuurlijk nog afgesloten met een gezellige borrel waarbij we de BCG'ers ook persoonlijk beter hebben leren kennen.

Over BCG

Boston Consulting Group  is een internationale strategieconsultant met meer dan 90 kantoren in 50 landen, waaronder in Nederland.  Hun missie is om toonaangevende bedrijven te helpen bij het creëren en behouden van strategisch voordeel over hun concurrenten. Ze werken met klanten aan diverse projecten, van fusies en overnames tot innovatie en van reorganisaties tot groeistrategieën.