McKinsey & Company

Sinds 2016 mogen we ook McKinsey & Company onze coachingpartner noemen. We zijn trots dat ook deze wereldwijde strategieconsultant zich aan ons verbonden heeft. Ook in Nederland mogen zij zich een groots strategiehuis noemen en zijn er ook veel DKC alumni aan het werk. Elke ronde voorziet McKinsey minimaal drie projecten van begeleiding en een keer per jaar een training verzorgen bij hen op kantoor.

McKinsey & Company en De Kleine Consultant

De Kleine Consultant onderhoudt een speciale band met McKinsey & Company. Eén van onze oprichters van , Marieke Ebbing, is er namelijk werkend als engagement manager. Daarnaast starten er jaarlijks veel alumni, die vol enthousiasme en energie de rol als coach op zich nemen en zodoende toch deels betrokken blijven bij De Kleine Consultant.

De samenwerking met McKinsey & Company bestaat enerzijds uit coaching van onze projecten en anderzijds uit een training verzorgd bij hen op kantoor in Amsterdam

Het ideale weekend weg van de "E's" tijdens de MBTI-training
Het ideale weekend weg van de "E's" tijdens de MBTI-training

MBTI - Training

Jaarlijks geeft McKinsey & Company een training aan De Kleine Consultants waar studenten uit alle steden naartoe komen. Traditiegetrouw is het onderwerp van de training 'MBTI', ofwel de Myer-Briggs Type Indicator. Voorafgaand aan de training vullen alle deelnemers de officiële MBTI vragen in. Gedurende deze training worden de verschillende persoonlijkheidstypen onderscheiden door alle letters die toegewezen worden uit te leggen en te ervaren met oefeningen. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de betekenis van alle types en hoe deze je gedrag beïnvloeden. Ook kwamen voor elk type sterke punten en aandachtspunten naar voren.

Tijdens de training hebben we kennis opgedaan waarmee we onszelf weer iets beter hebben leren kennen èn die we direct kunnen toepassen op de samenwerking in teams binnen en buiten DKC.

Over McKinsey & Company

McKinsey & Company is met kantoren in meer dan 60 landen en in totaal zo'n 7.500 consultants in dienst een van de grootste strategiehuizen wereldwijd. Bij McKinsey wordt nagedacht over strategiën om grote veranderingen mogelijk te maken voor bedrijven, overheidsinstellingen en non-profit organisaties. Ze houden zich onder andere bezig met de overgang naar duurzame technologieën, de economische transitie van Afrika, overnames, de toekomst van onderwijs, gezondheidszorg en de financiële sector. 

De hele groep tijdens de MBTI training
De hele groep tijdens de MBTI training