Bain & Company

Bain&Company is één van de grootste strategy consulting firms ter wereld. Al meer dan 40 jaar houden zij zich bezig met het geven van strategisch advies in 36 landen. Sinds 2017 is Bain&Company daarnaast ook een betrouwbare coachingspartner voor De Kleine Consultant.

Bain&Company en De Kleine Consultant

Elke projectronde van De Kleine Consultant levert Bain & Company enthousiaste projectcoaches die Kleine Consultants begeleiden bij  de uiteenlopende problemen die zij tegenkomen tijdens een project. De consultants van Bain begeleiden de teams van DKC naast hun normale projecten, echter melden consultants zich elke ronde enthousiast aan om projecten te coachen.

De reden dat de consultants graag een groepje begeleiden is omdat het coachingsmodel een prachtig voorbeeld is van een win-win situatie, waar Bain & Company graag aan bijdraagt. We helpen Kleine Consultants graag om echt met klanten mee te denken om zo niet alleen maar rapporten af te leveren, maar duidelijke en meetbare resultaten. Of denken mee over hoe je het beste een oprecht en eerlijk advies kan overbrengen aan je klant, zelfs als het een advies is dat misschien niet is wat ze het liefst wilden horen.  Door dit soort uitdagingen samen aan te pakken krijgen studenten de kans om in de praktijk hun consultancy-vaardigheden te verbeteren en alles over het vak van een strategieconsultant te weten te komen. Dit laatste kan tijdens de in-person meetings met je coach bij ons op kantoor, of anders is de borrel na onze in-house dag ook altijd een mooi moment. Tegelijkertijd krijgt de coach van Bain de kans om de meer begeleidende rol op een project op te nemen, in plaats van zelf vol de analyse in te duiken. Daarnaast is het natuurlijk een leuke manier om samen te werken met een enthousiaste groep studenten, en ze wat beter te leren kennen dan op een gemiddeld recruitment event.

Bain & Company is blij op deze manier bij te kunnen bijdragen aan het doel van De Kleine Consultant om kleine consultants en hun klanten groot te maken. En we merken dat De Kleine Consultant haar doel behaald, er zijn al veel voormalige Kleine Consultants die bij Bain als “grote” consultant aan de slag zijn gegaan.

Training 'Results Delivery'

Wanneer je een project doet, hoop je natuurlijk ook dat voor resultaat zorgt. Alleen een mooi slidedeck met een goede strategie opleveren waar voorts niks mee gedaan wordt, is niet wat je als consultant wilt. Bain & Company heeft de theorie 'Results Delivery' ontwikkeld. Deze focust op het voorspellen, meten en managen van de risico's die komen kijken bij dagelijkse veranderingen in een bedrijf. Hierdoor wordt de kans van succes aanzienlijk vergroot en zorgen ze ervoor dat de strategie niet in de la belandt. 

Tijdens de training kregen onze consultants dit hands on uitgelegd door eerst de theorie te bespreken. Het was tof om te zien dat dit in alle lagen van de organisatie speelt, zo kwamen er naast consultants ook een manager en partner spreken in het  theoretische deel van de training. Na de theorie behandelt te hebben, gingen de Kleine Co's in groepjes uiteen om de theorie samen met een Bain consultant toe te passen op hun eigen projecten. 

Na afgesloten te hebben met een borrel, gingen alle consultants tevreden en met een goed beeld van Bain & Company en vol inspiratie terug naar huis.