Training EY-Parthenon

2 maart 2018

Rotterdam

Training EY-Parthenon

Een training scoping van onze nieuwe trainingspartner EY-Parthenon

Op vrijdag 2 maart mochten 25 Kleine Consultants langskomen bij de eerste training van onze nieuwe trainingspartner EY-Parthenon, op hun kantoor in Rotterdam. In een speciaal voor ons ontwikkelde training, zijn we dieper ingegaan op het scopen van vraagstukken. Dat wil zeggen: het structureren van een vraagstuk om vervolgens te kiezen wat je in de beschikbare tijd het beste kunt onderzoeken om het grootste resultaat voor de klant te realiseren.

Gestructureerd te werk gaan

In een speciaal voor De Kleine Consultant ontwikkelde training, zijn we dieper ingegaan op het scopen van vraagstukken. Dat wil zeggen: het structureren van een vraagstuk om vervolgens te kiezen wat je in de beschikbare tijd het beste kunt onderzoeken om het grootste resultaat voor de klant te realiseren.

In het eerste deel van de training stond de technische kant van scopen centraal. De consultants van EY-Parthenon gaven uitleg over hun werkwijze, waarna onze consultants aan de slag mochten met het stap-voor-stap scopen van een geanonimiseerde case. Met name het kiezen van de juiste databronnen en het inschatten van de benodigde tijd leverde veel waardevolle discussies en leerpunten op.

De speciaal op maat gemaakte training, die overigens zeer interactief was, was zeer leerzaam De trainers van EY-Parthenon waren betrokken en speelden goed op het publiek in. 

Onderhandelen als een pro

Het tweede deel van de training ging over het onderhandelen met je klant over de gekozen scope. Een zeer enthousiaste en scherpte communicatie trainer verzorgde een interactief rollenspel, waarin onze consultants onder andere leerden over de verschillende fases in een onderhandeling en het nut van stiltes.

Erg leuk dat er een deel scoping en een deel overtuiging was, wat allebei erg goed direct in het werk gebruikt kan worden. Ook Kees deed het fantastisch.

Een gezellige afsluiter

Als afsluiting van de trainingsmiddag kwam een oud-Kleine Consultant vertellen over hoe hij de overgang van De Kleine Consultant naar EY-Parthenon heeft ervaren. Samen met EY-Parthenon hebben we daarna nog een welverdiend borreltje gedronken aan de Maas, met een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.