Training BLOOM

12 maart 2018

Rotterdam

Training BLOOM

BLOOM traint Rotterdamse consultants in online data analyse

Elke week worden er tijdens de stedelijke vestigingsvergaderingen trainingen gegeven. Dit zijn veelal trainingen gegeven door onze eigen consultants over de ontwikkeling van consultancy vaardigheden of over onderwerpen waar ze zelf in geïnteresseerd zijn. Daarnaast worden sommige trainingen verzorgd door externe partijen. Zo'n training werd op 12 maart gegeven door BLOOM aan de vestiging in Rotterdam.

Online data anlyse

Welk land in Europa is het meest aantrekkelijk om naar uit te breiden? Deze vraag mochten de consultants van Rotterdam proberen op te lossen voor een Nederlandse online retailer. Door gebruik te maken van tools als Google Trends, Facebook Audience en SimilarWeb en van de concrete tips van de consultants van BLOOM kon tot ieders verbazing gemakkelijk online data worden gevonden over de marktgrootte, de potentiële marktgroei en de concurrentiedruk per land. Door deze factoren tegen elkaar af te wegen konden de Rotterdamse consultants een rangschikking maken van de meest geschikte Europese landen om in uit te breiden. De vaardigheden die zijn opgedaan tijdens de training kwamen zelfs zo goed van pas dat een projectteam het de volgende dag direct heeft kunnen toepassen op hun eigen onderzoek! 

Digital strategy consultant

BLOOM is een strategisch adviesbureau dat zich richt op digitale vraagstukken. Door middel van haar strategische deskundigheid en diepgravende data-analyses kan zij de waarde die de online-data bevat daadwerkelijk tot zijn recht laten komen in een doeltreffend advies.