Een project over een strategie voor markttoetreding voor innovatieve zonnepanelen

Solarge B.V.

Solarge B.V.

Vanaf september 2018 heeft een team van de vestiging Tilburg tien weken lang gewerkt aan een strategisch vraagstuk voor de Eindhovense start-up Solarge B.V.. De organisatie zag grote kansen haar innovatieve zonnepanelen op de markt te brengen, gestimuleerd door regelgeving vanuit de overheid. Nieuwe regelgeving had namelijk bepaald dat binnen afzienbare tijd alle daken in Nederland asbestvrij dienen te zijn. Om hier op in te spelen had Solarge B.V. onder andere haar pijlen gericht op de agrarische sector, waar veel daken nog vol asbest liggen - hier stond dus wat te gebeuren. Echter, aangezien de organisatie zelf nog druk bezig was met de ontwikkeling van haar product, was er weinig tijd en ruimte om gedegen onderzoek te doen naar deze sector. Hiervoor werd De Kleine Consultant ingeschakeld met als opdracht een passende markttoetredingsstrategie te bepalen.

De aanpak

In samenspraak met de klant werd een plan van aanpak geformuleerd met twee fases als basis. Tijdens de eerste fase van het project werd de volledige agrarische sector in kaart gebracht en gesegmenteerd naar deelmarkten. Vervolgens werden er criteria opgesteld waarop deze deelmarkten werden beoordeeld. Op basis van deze beoordelingen konden de consultants de meest relevante deelmarkten identificeren en bespreken met de klant tijdens de tussenpresentatie.

Fase twee: positionering in deelmarkten

De discussie na afloop van de tussenpresentatie vormde de basis van de tweede fase. Hierin werd, aan de hand van de gekozen deelmarkten, de juiste positionering geformuleerd gebaseerd op de behoeften van die deelmarkten, en besloten via welke kanalen Solarge B.V. haar product het best kon verkopen. Hiervoor werden, onder andere, veel interviews gehouden met potentiële klanten en partners. Tijdens de eindpresentatie in de laatste week van het project werd hier dan ook uitvoerig bij stilgestaan en werd een roadmap gepresenteerd die als leidraad kon dienen voor de vervolgstappen van de organisatie.

De consultants van vestiging Tilburg
De consultants van vestiging Tilburg

Tevreden consultants en een tevreden klant

Zowel het team van De Kleine Consultant als Solarge B.V. kijken terug op een zeer geslaagd project. De consultants hebben veel geleerd over de agrarische sector, maar ook wat er allemaal komt kijken bij een markttoetredingsstrategie om dit vervolgens meteen te vertalen naar de praktijk. Solarge B.V. kon direct aan de slag met de roadmap en de overige verstrekte informatie om, wanneer haar producten ‘ready to market’ zijn, de agrarische sector goed te kunnen bedienen. De organisatie was zelfs zo tevreden dat er op dit moment een tweede project loopt voor Solarge B.V. waar een ander team van de vestiging Tilburg aan werkt!

Contact

Wil jij je nou ook verdiepen in strategische vraagstukken zoals in het project voor Solarge B.V. of benieuwd naar wat De Kleine Consultant voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kop koffie.

Lees meer