Marco over zijn jaar bij DKC

Marco over zijn jaar bij DKC

Ik ben Marco van der Woude en ik ben van april 2017 tot april 2018 consultant bij de vestiging Delft geweest. Ik vertel jullie graag hoe ik mijn jaar bij De Kleine Consultant ervaren heb!

DKC en sfeer

Vanaf het moment dat je aan je eerste project begint is werken bij DKC een enorme boost voor leerpunten waar je eigenlijk al een tijdje tegen op liep. Je draait meteen mee als volwaardige consultant waarbij men wel begrijpt dat alles nog enorm nieuw voor je is. Een heel jaar lang leer je hoe je DKC goed kan combineren met je studie en eventueel andere activiteiten. Er wordt professionaliteit van je verwacht en het is ook prettig dat iedereen aan die verwachtingen voldoet. Verder zijn de maandagavond vergaderingen en borrels altijd goed gevuld met gezelligheid waarbij de een toch net iets fanatieker is dan de ander.

De vestiging Delft op vestigingsdag bij een lokale golfclub
De vestiging Delft op vestigingsdag bij een lokale golfclub

DKC en studie

Het is ook enorm leuk om te horen waar mensen om je heen mee bezig zijn. De ene is bezig met een eigen bedrijfje en de ander doet wat vrijwilligers werk in het buitenland. Het is bijzonder hoe deze mensen om je heen dit allemaal kunnen combineren met hun studie. Zo heb ik dat ook gedaan met mijn master Strategic Product Design, een studie die veel aandacht vereist waardoor het niet altijd makkelijk was. Wel vond ik het enorm interessant om bepaalde kennis van mijn studie te gebruiken bij DKC-projecten en vice-versa. Vanuit mijn master heb ik goed geleerd hoe je de juiste vragen kan stellen om echt tot de essentie te komen van het probleem, dit is iets dat zeker ook van toepassing kan zijn bij een project. Andersom heb ik bij DKC erg veel geleerd over het structureren van een vraagstuk wat heel erg handig is bij studie projecten.

Marco legt uit hoe hij het probleem ziet tijdens het Nationale weekend in januari
Marco legt uit hoe hij het probleem ziet tijdens het Nationale weekend in januari

DKC en trainingen

Behalve dingen die ik projectmatig geleerd heb, wordt er door middel van trainingen, ook heel veel informatie gegeven over dingen waar je niet zo snel over na zou denken. Voorbeelden zijn trainingen over hoe je hersenen informatie onthouden of een training over time management. Dit zijn dingen die je misschien niet meteen zou verbinden met een consultancy training maar zeker niet oninteressant. Ze zetten je aan het denken over hoe je misschien effectiever met je tijd om kan gaan waardoor het resultaat alleen maar beter wordt.

Al heb ik enorm veel geleerd over het vak en de benodigde vaardigheden. Het is een enorm bijzondere ervaring en ik ben blij dat ik die heb kunnen delen met enorm leuke mensen!

Lijkt dit je ook iets?

Spreken Marco's ervaringen jou ook aan en lijkt het je leuk om meer te weten om wat De Kleine Consultant jou te bieden heeft? Neem contact met ons op om met een van onze consultants een kopje koffie te drinken!

Neem contact op