Lisanne's eerste weken

Lisanne's eerste weken

Ik ben Lisanne Kouwenberg, sinds januari 2018 consultant bij de vestiging Rotterdam. Ik vertel jullie graag hoe ik mijn eerste weken bij De Kleine Consultant ervaren heb!

Geneeskunde en strategie consulting

Begin dit jaar solliciteerde ik voor De Kleine Consultant, met mijn studieachtergrond geneeskunde niet direct een voor de hand liggende keuze. Hoewel veel geneeskunde studenten activiteiten ondernemen naast hun studie, zijn deze vaak wel gelinkt aan het medische vakgebied. Door voor De Kleine Consultant te kiezen, krijg ik echter een kijkje in veel meer verschillende vakgebieden. Zo was mijn eerste project voor een internationaal bedrijf in de chemische sector. In eerste instantie wist ik helemaal niets over deze sector en voelde het onwennig om advies te geven aan een organisatie die daar helemaal in thuis was! Gelukkig merkte ik snel dat gedurende de eerste paar weken je kennis over het project en de sector enorm groeien. We hebben verschillende interviews met professionals in het werkveld gehouden en kregen advies en begeleiding van onze coach, een consultant bij een groot strategie kantoor. Zo konden we toch al heel snel met vernieuwende inzichten voor de klant komen, juist omdat wij buiten het bedrijf stonden. Wat dat betreft zijn mijn verwachtingen die ik van tevoren had van de Kleine Consultant meer dan waar gemaakt: binnen korte tijd veel leren en samenwerken met leuke mensen!

Het projectteam
Het projectteam

Diversiteit

Wat ik het leukste vind aan consultancy is de diversiteit die het te bieden heeft. Ook bij De Kleine Consultant zie je dit terug in de verschillende projecten die worden gedaan, van kleine start-ups tot volwassen, grotere bedrijven of non-profit organisaties.

Ook binnen het team is de diversiteit in studieachtergronden leuk. Door met studenten van verschillende achtergronden te werken, wordt er vanuit verschillende invalshoeken naar het project gekeken. Mijn projectteam draagt ook zeker bij aan het plezier dat ik heb bij De Kleine Consultant. Ik werd meteen vanaf het begin opgenomen in het team en begeleid bij het consulting werk. De sfeer in ons team is goed en we ondernemen ook leuke activiteiten samen, zoals een gezellige avond samen koken, eten en daarna drankjes doen in de stad. Vanuit de vestiging Rotterdam worden er ook leuke activiteiten geregeld. Zo gingen we laatst apenkooien en cocktails drinken, erg gezellig! 

Al met al ben ik ontzettend blij dat ik me heb aangemeld bij De Kleine Consultant. Binnen deze korte periode heb ik al veel geleerd en ben ik zekerder geworden van mijn carrière ambities. Denk jij er ook over om je aan te melden? Ik zeg: zeker doen!

Lijkt dit je ook iets?

Lijkt het jou leuk om net als Lisanne bij De Kleine Consultant te beginnen? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende kop koffie!

Neem contact op