François over zijn eerste weken bij DKC

François over zijn eerste weken bij DKC

Mijn naam is François van der Heijden, ik ben 20 jaar en studeer Business Administration aan de Radboud Universiteit. Voor mij is De Kleine Consultant dé kans om te groeien naar een succesvolle carrière in consultancy.

Op zoek naar een uitdaging

Aan het begin van mijn tweede studiejaar was ik op zoek naar de beste manier om me voor te bereiden op een carrière in consultancy. Ik wist van mezelf dat ik dit echt wilde: complexe problemen oplossen en uitgedaagd worden. Ik dacht: "Als ik dit echt wil, moet er een manier zijn mij verder te ontwikkelen en mijn kansen te vergroten”. Na flink gezocht te hebben naar de mogelijkheden, kwam ik uit bij De Kleine Consultant en solliciteerde ik bij de vestiging Tilburg.

Work hard, play hard: feedback en leerzame momenten

Alhoewel wij op dit moment pas halverwege het project zijn en onze tussenpresentatie aan het afronden zijn, kijk ik nu al terug op een enorm leerzame periode en dat belooft alleen maar meer. Het is soms echt hard werken, met deadlines, analyses en slides die af moeten, maar dat is ook wel heel nuttig. De feedbackcultuur binnen DKC, waarin iedereen écht bezig is met elkaars ontwikkeling, is hier van grote waarde. Daarnaast zijn er in de loop van het project een aantal momenten waarbij onze coach, een consultant van een van onze partners, feedback geeft en ons helpt. Deze momenten zijn erg leerzaam, want je wordt beoordeeld door een topconsultant van een groot advieshuis, die dus erg veel ervaring heeft. Dit soort ervaringen, net als het kennismaken met consultants van andere vestigingen binnen De Kleine Consultant, zijn heel leerzaam, leuk en geven een mooie mogelijkheid om de ‘work hard, play hard’ cultuur echt mee te maken.

De Nationale Case Competitie met consultants van DKC Tilburg
De Nationale Case Competitie met consultants van DKC Tilburg

Mijn eerste project: meteen aan de slag

Eenmaal aangenomen startte ik meteen met een project. Met mijn projectteam helpen wij een duurzaam energiebedrijf een nieuwe markt te betreden. In het begin was het best spannend: ‘wat kan ik aan al die mensen met veel meer ervaring vertellen?’ Echter, je komt er al snel achter dat dit juist een van de krachten is van het werken bij De Kleine Consultant. Als student heb je een frisse blik op de situatie van een bedrijf en je komt juist in aanraking met de meest uiteenlopende vraagstukken. Zo was ik eerst bezig met assumpties maken over de potentiële markt op basis van Google Maps en vervolgens investeerders aan het interviewen om onderzoek te doen naar hun beslissingscriteria. Met al dit soort vraagstukken ga je aan de slag met je team, je doet onderzoek en verwerkt dit uiteindelijk tot een advies voor de klant.

Ondernemen binnen DKC: het openen van vestiging Nijmegen

Een van de kernkwaliteiten binnen DKC is ondernemend zijn. Er zijn veel mogelijkheden om, als je dat wilt, naast je project bij te dragen aan de organisatie. Zelf studeer ik in Nijmegen, waar momenteel nog geen vestiging van De Kleine Consultant is. Echter, zagen wij (Binke Kisjes en ik) hier een grote kans en zijn wij daarom begonnen met het opzetten van een vestiging in Nijmegen. Er komt veel kijken bij het opzetten van een vestiging, maar er is ondersteuning vanaf alle kanten. Wanneer we hulp nodig hebben staan het bestuur, andere vestigingen en de partners altijd klaar. Dat iedereen zo enthousiast en behulpzaam is motiveert ons heel erg. Hierdoor is het een heel leuk proces en daarnaast leer je ook nog eens jezelf en de organisatie echt goed kennen. Komende ronde gaat het daadwerkelijk gebeuren, De Kleine Consultant opent haar deuren in Nijmegen en ik kijk hier erg naar uit.

Enthousiast?

Na deze maanden kan ik al zeggen dat ik mij enorm ontwikkeld heb, misschien nog wel meer dan verwacht, en ik erg uitkijk naar mijn toekomstige rondes bij DKC. Mocht jij nou ook een grote stap willen maken in jouw ontwikkeling dan raad ik je De Kleine Consultant sterk aan. Dus, wie weet, zie ik je binnenkort bij een informatieavond of sollicitatie, misschien zelfs voor vestiging Nijmegen! 

Ook zo enthousiast?

Wil jij net als Francois ook beginnen bij De Kleine Consultant? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende kop koffie!

Neem contact op