Geert over een sterrenkok aan huis

Chefstable

Chefstable

De vestiging Tilburg heeft zijn licht in september 2017 een aantal weken mogen laten schijnen op een project voor Chefstable. Afkomstig uit Nuenen is Chefstable is een start-up in de high-end catering industrie, of in andere woorden; een sterrenrestaurant aan huis. Door slim om te gaan met logistieke en culinaire planning is Chefstable in staat om een gastronomisch diner neer te zetten bij de mensen met veel zorg voor persoonlijke aandacht en oog voor detail.

De weg naar succes

Gedreven door een enthousiast ondernemerspaar, met zowel zakelijke als culinaire ervaring, ontbrak het de Chefstable niet aan energie of ideeën, maar welke ideeën hebben de prioriteit en hoe vertaalt zich dat naar de omzet? Daarom is de onderneming naar De Kleine Consultant gestapt met de vraag ‘Welke groeistrategie stelt ons in staat om binnen 1,5 jaar uit te groeien tot een winstgevende onderneming?’

Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben wij ons onderzoek in grofweg twee fases verdeeld. In het eerste deel van het onderzoek hebben we onderzocht of het verdienmodel achter Chefstable rendabel was en welke afzet zou hierbij horen. Wij hebben dit gedaan door middel van een financieel model, waarmee verschillende scenario’s voor het bedrijf zijn geschetst, en meerdere interviews bij de potentiële doelgroepen. Vervolgens hebben wij in het tweede deel van het onderzoek getoetst of de hypothetische scenario’s haalbaar zijn binnen de eerder vastgestelde doelgroepen. Met behulp van uitgebreide klant interviews en expertinterviews hebben wij daarna onderzocht hoe deze doelgroepen te bereiken. Het eindadvies omvatte een concreet stappenplan hoe Chefstable te promoten en zo de beoogde afzet te behalen.

Het ondernemersduo achter Chefstable
Het ondernemersduo achter Chefstable

Leren door de klant verder te helpen

Tijdens dit onderzoek hebben wij veel geleerd over het voeren van een gedegen onderzoek en hypothese gericht werken. Doordat de opdracht zowel een harde financiële kant als zachte promotie kant omvatte, moesten wij effectief met onze tijd om gaan. Daarnaast hebben de consultants veel over zichzelf geleerd, omdat er hoge verwachtingen waren gesteld. Het presteren onder druk en veel balletjes tegelijkertijd hooghouden zijn uitdagingen die wij in ons in ons werkende leven nog vaak tegen gaan komen.

Desalniettemin was het ontzettend gaaf project om aan mee te werken. Het is inspirerend om te werken met zulke gedreven ondernemers die geen enkele uitdaging uit de weg gaan om hun onderneming verder te helpen. Wij geloven dan ook oprecht dat wij de opdrachtgever verder hebben kunnen helpen in hun ondernemerschap, getuige ook de volgende uitspraak:

Door de Kleine consultant is onze visie scherper geworden en het team heeft geweldige cases uitgewerkt die wij momenteel aan het uitrollen zijn. Door de goede samenwerking hebben zij een aantal toekomstscenario’s in kaart kunnen brengen waar wij weer op kunnen gaan sturen. Topprestatie met een topteam!

Soortgelijke uitdaging?

Bij dit project stond zowel een verdienmodel als een doelgroepanalyse centraal. We kunnen vaak verschillende onderzoeken combineren. Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Neem contact met ons op!